TARSUS TSO TİCARET SİCİLİ AKADEMİ’YE KATILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürü Salih Erdoğan ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı H. Hakan Koç, TOBB’un 81 il, 157 ilçede faaliyet gösteren Ticaret Sicili Akademisi’nin tanıtımı ve II. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu’na katıldı

Gündem Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 14:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
47 okunma
Takip EtGoogle News

TARSUS TSO TİCARET SİCİLİ AKADEMİ’YE KATILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Müdürü Salih Erdoğan ve Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı H. Hakan Koç, TOBB’un 81 il, 157 ilçede faaliyet gösteren 238 ticaret sicili müdürlüğünde hizmet kalitesini artırmak, şirket işlemlerinde iyi uygulamaları yaygınlaştırmak, bilgi birikimini kurumsallaştırmak için kurduğu Ticaret Sicili Akademisi’nin tanıtımı ve II. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, II. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı kapanış oturumunda, 1995 yılından itibaren ticaret sicilini tutma görevinin kanunla ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odalarına verildiğini hatırlattı. Üyelerin odalar ile ilk temas kurdukları birimin ticaret sicili müdürlükleri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil müdürlüğü çalışanlarının başarısının odanın başarısına yansıdığını söyledi.

‘’Reforma imza attık’’

Büyük bir reforma imza attıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, yeni şirket kurmak için eskiden 7 ayrı bürokratik işlem gerekirken şimdi tek imzaya indiğini, 2 gün olan ilan yayın süresinin ise yarım saate indiğini belirtti.

Çevre açısından da önemli bir iş yaparak, dijitale geçildiğini anlatan TOBB Başkanı, “100 ton gazete kâğıdı, 10 ton birinci hamur kâğıt, 1 ton naylon poşet ve kargo paketi, kargo maliyeti, yakıt, enerji, kırtasiye ve arşivleme maliyetinden tasarruf sağlamış olduk. Ayrıca insan emeğinin verimli kullanılmasını sağladık. Yeşil dönüşüm ile birlikte, ekonomiye de katkıda bulunduk. 2023 yılının son iş gününü, tüm zamanların rekorunu kırarak bir günde 12.309 ilan yayınlayarak tamamladık. Bunları hep birlikte başardık” dedi.

Hisarcıklıoğlu, sempozyumda ayrıca Türkiye’nin en eski Ticaret Sicil Müdürü olarak hizmet veren Odamız Ticaret Sicili Müdürü Salih Erdoğan’a söz vererek deneyimlerini paylaşmasını istedi. Erdoğan konuşmasında, Ticaret Sicili uygulamalarında eski dönemlerde yaşanan sıkıntıların geride kaldığını belirtirken, Ticaret Sicilinin kurumsallaşması ve ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması konusunda yıllar içinde kat ettikleri mesafenin önemine vurgu yaparak, bu sürece katkılarından dolayı Ticaret Bakanlığı bürokratlarına ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na şükranlarını sunduğunu ifade etti.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.