BÜYÜKŞEHİR ‘15. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU’NA HAZIR

15. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU 22 EKİM’DE KOŞULACAK,TARİHİ KENT TARSUS 15. KEZ MARATONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Spor Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 15:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
86 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR ‘15. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU’NA HAZIR

15. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU 22 EKİM’DE KOŞULACAK,TARİHİ KENT TARSUS 15. KEZ MARATONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na hazır. Türkiye’nin yanı sıra 10 farklı ülkeden profesyonel sporcular ve halk koşusuna katılacak olan vatandaşlar 22 Ekim 2023 Pazar günü, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak, yarı maraton heyecanını yaşayacaklar. Maratonda dağıtılacak toplam para ödülü ise 665 bin lira olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek olan 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, tarih kenti Tarsus’ta 22 Ekim Pazar günü koşulacak. Sporcular ve vatandaşlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak, yarı maraton heyecanını yaşayacaklar. Maratonda dağıtılacak toplam para ödülü ise 665 bin lira olacak.

Başlangıç ve bitiş noktası Tarsus Cumhuriyet Meydanı olan Tarsus Yarı Maratonu, 22 Ekim Pazar günü koşulacak. Saat 09.00’da 21 kilometre, saat 09:15’de Özel Sporcular Koşusu ve saat 09:30’da da Halk Koşusu gerçekleştirilirken, Yarı Maraton’un ödül töreni saat 11:30’da yapılacak.

Tarsus Yarı Maratonu’na Tacikistan, Rusya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Almanya, Kırgızistan, Moldova, Fas ve Türkmenistan’dan sporcular da katılıyor. Türkiye’den katılan sporcularla birlikte Tarsus Yarı Maratonu’na şu ana kadar toplam 422 kişi kayıt yaptırdı. Maratona katılmak isteyenler, 18 Ekim tarihine kadar mbbspor.org adresinden kayıtlarını gerçekleştirebilecek.

Organizasyonda; 21 kilometre koşacak olan sporculara çip, tişört, çanta ve ikramlıklar verilirken; Halk Koşusu’na katılanlara da tişört ve çantaları verilecek. Kit dağıtımı 20 Ekim Cuma günü Mersin’de, 21 Ekim Cumartesi günü de Tarsus’ta yapılacak. Maratona katılacak olanlar için, 22 Ekim Pazar günü saat 07:30’da Forum AVM’den servis kaldırılacak.

Maratonu bitiren herkese madalya verilirken, 21 kilometre koşuyu bitiren ve dereceye giren sporculara, toplamda 665 bin lira para ödülü ve madalyaları verilecek.

Taşkın: “Şu ana kadar maratona 400’ün üzerinde sporcu kaydı oldu”

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun bu yıl 15.’sini yaptıklarını ve Tarsusluları güzel bir organizasyonun beklediğini ifade eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Geçen yıl gerçekleşen organizasyona da katılım yüksekti. Şu ana kadar maraton yarışına 400’ün üzerinde sporcu kaydı oldu. 21 kilometrelik Yarı Maraton yarışını, geçen sene 446 sporcu ile yapmıştık. Bu yıl daha yüksek bir sayı bekliyoruz” dedi ve kayıtların 18 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edeceğini dile getirdi.

“Yarışmaya müracaat eden, Türkiye dışında 10 ülkeden sporcu var”

Yarı Maraton’a Türk sporcuların yanı sıra, 10 ülkeden sporcuların da katılacağını kaydeden Taşkın, “Sporcular, Tarsus'un doğal manzaralarında ve tarih kokan sokaklarında koşacaklar. Keyifli bir hafta sonu bekliyoruz ve bütün Mersinliler ile Tarsusluları bu organizasyona bekliyoruz” diye konuştu.

15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nda 3 kilometrelik de Halk Koşusu’nun yer alacağını sözlerine ekleyen Taşkın, “Yarı Maratona katılamayanları, 3 kilometrelik Halk Koşusu’na bekliyoruz. O bir yarışma değil. Önemli olan, 3 kilometrelik mesafeyi yürüyerek veya koşarak tamamlayabilmek. Bu organizasyonun içerisinde Halk Koşusu’nun haricinde, bir de özel gereksinimli bireylerimiz için bir koşumuz var. Onlar da maraton startının hemen öncesinde start alacaklar” ifadelerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.