CHP’Lİ HİKMET OĞUZCAN’DAN BASINA DAVET

HİKMET OĞUZCAN'IN 21 KASIM 2023 SALI GÜNÜ, TARSUS BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASINA BASINI DAVETİ

Siyaset Yayın: 19 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.11.2023 14:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
179 okunma
Takip EtGoogle News

CHP’Lİ HİKMET OĞUZCAN’DAN BASINA DAVET

Hikmet OĞUZCAN'ın 21 Kasım 2023 Salı Günü, Tarsus Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Açıklamasına Basını Daveti

Basın Mensubu Arkadaşlarım; 21 Kasım 2023 Salı Günü Saat 12.00'de Tarsus CHP İlçe Başkanlığında Tarsus Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı açıklamama davetlisiniz. ÖZGEÇMİŞ'im ve Adaylık Açıklamam aşağıda mevcuttur. Katılımınızı bekler iyi işler dilerim.

 ÖZGEÇMİŞİ ve CHP Tarsus Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Açıklaması

ÖZGEÇMİŞ

Hikmet OĞUZCAN; 1981’de Tarsus’ta doğdu. Annesi Tarsus Topaklı Köyünden DİK Ailesinin kızı Cennet Hanım, Babası Tarsus Kızılmurat Mahallesi eşrafından Ahmet Şadi OĞUZCAN’dır. Hasan OĞUZCAN adında bir erkek kardeşi vardır.

İlk, Orta, Lise Eğitim ve Öğrenimini Tarsus'ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliğinde Ön Lisans okudu. Lisansını yine Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladıktan sonra Uluslararası bir turizm firmasında kendi alanında çalışmalar yaptı. Çalıştığı yerlerde yerel tarihin önemini gördü. Tarsus tarihinde önemli yeri olan aile yadigârı “Tarihi Konak” aklına düştü ve mesleğini memleketinde sürdürmeye karar verip Tarsus’a geri döndü.

Hikmet OĞUZCAN’ın babası Dünya Şairi Ümit Yaşar OĞUZCAN’la kuzendir. Atadan kalma OĞUZCAN’ların Konağında küçükken Şair Ümit Yaşar OĞUZCAN da yaşamıştır. Kendilerine ait olan Tarihi Konağı restore edip turizmde Tarsus’u ön plana çıkarmak için Saintpaul Cafe-Restaurant Kültür Evi olarak hizmete açar. Dünya tarihindeki Saint PAUL Kuyusu da evleriyle aynı sokaktadır.

İşletmeciliğe devam ederken Tarsus için Sosyal ve Kültürel Tanıtımlara katkı sunabilecek projeler geliştirir ve geliştirmeye devam eder. Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulunda 3 dönem görev alır. Tarsus Kent Kültür Sanat Derneğinde Kurucu Üyedir, kent kültürüne dair çalışmalar yapar. Tarsus Fotoğraf Derneği Üyesidir ve kuruluş aşamasından bugüne kadar birçok çalışmalarında bulunur. Tarsus’taki Sivil Toplum Örgütlerinde Tarsus’a katkı sunacak gönüllü çalışmalarda daima yer alır ve almaya devam ediyor.

Uğraşları arasında, tarım üreticisidir ve tarım üretim sorunlarını bilerek hayata geçirebileceği çözüm projeleri vardır. Turizm ve İşletmecilik, İnanç Turizmi, Tarım, Tarsus Tarihi, Sosyal ve Kültürel alandaki çalışmaları ve projeleri mevcuttur. Zaman zaman Tarsus Tarihi anlatımlarında konuşmacı olarak katılıp, bazı projelerini paylaşmıştır.

Tarsus Tarihinde; Hikmet OĞUZCAN’ın büyük dedesi Şehriemin (Belediye Başkanı) Hacı Ahmet Bedevizade (OĞUZCAN); 1879-1889 yılları arasında 10 yıl süreyle Tarsus’un Şehriemini’dir. Dedesi Bedevi Hasan OĞUZCAN CHP’nin kurucularından olup, 1952-1982 yılları arasında Ticaret Borsası Başkanlığı yapmıştır, borsanın kurucularındandır. Tarsus Emniyet Müdürlüğü karşısındaki BORSA Sarayı Binası onun döneminde zamanın sayılır İnşaat Mühendisi Numan ATASAYAR’a yaptırılmıştır. Vefat edene kadar CHP’ne her açıdan destek ve gönül vermiştir…

Babaannesinin dedesi Şuberizade Ahmet Raci Bey (AYDIN); işgal döneminde 1914-1918 yılları arasında Tarsus’un Şehriemini (Belediye Başkanı) ve Kuvva-i Milliye hareketine her açıdan maddi-manevi destek veren önemli kişidir. 1898-1899’da Sadık Paşa’dan Şehriemin görevini de devr almıştır… Büyük Amcası Bedevi Hafız Tevfik OĞUZCAN Kurtuluş Mücadelesinde önde gelen kişilerdendir. Tarsus’un Cumhuriyet dönemi ilk Noteri ve Hukukçusudur. Hafız Tevfik’in Konağı da Saint Paul Sokağındadır, bu konakta ATATÜRK’ü konuk etmiş, Şeyh SUNUSİ ile görüşmesini sağlamıştır…

Şair Ümit Yaşar OĞUZCAN’ın babası Lütfü OĞUZCAN Mersin ve Tarsus’un Kurtuluş Mücadelesinde ön saflarda çarpışmış Subay’dır. Nahiye Müdürü olarak Mersin’de ilk milletvekilliği seçimini ATATÜRK’ün emri ile gerçekleştiren Mülki Amirdir. Lütfü OĞUZCAN uzun yıllar Mersin Belediye Başkan Vekilliği yapmış, Şair ve Gazetecidir. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünün de kurucularındandır…

Hikmet OĞUZCAN; Tarsus CHP’nde 1999 yerel ve genel seçimlerinden bu yana Sandık Kurulu Üyeliği, 2007’den itibaren aktif çalışmalar yapar. CHP’de Mahalle Delegeliği, Mahalle Sorumlusu, İl Delegeliği, Okul Sorumlusu görevlerini yapmıştır. 2020’de İl Yöneticiliği ve 37. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunur.

Aile geçmişlerinin tarihte Tarsus’a verdikleri hizmetlerin devamını her alanda yeni hizmetlerle yerelde hayata geçirmek için, 100 yıl sonra yeniden TIPKI DEDELERİ GİBİ Cumhuriyet Halk Partisinden Tarsus Belediye Başkan Adaylığı yarışına girmeye İş İnsanı ve Turizm Tanıtım Kültür Proje Uzmanı olarak karar verir.

CUMHURİYET’İN 2. YÜZYILINDA GEÇMİŞTEN GELECEĞE TARSUS İÇİN ADAYDIR!

CHP Tarsus Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı Açıklaması

 Değerli Hemşerilerim,

Cumhuriyet Halk Partimize gönül vermiş Yoldaşlarım; yıllardır partimizin iktidar olması için mücadele verdim ve partimizin çeşitli kademelerinde görevler aldım. Mersin ve İlçelerinde; Tarsus’tan Çamlıyayla’ya kadar kırsaldan merkeze birçok çalışmayı örgütlerimizle birlikte yürüttüm. CHP Örgütüne gönül vermiş yol arkadaşlarımızla ve partililerimizle bir arada halkımızın içinde HALKÇA çalışmalar yaptık.

HALKÇA bir düzen için, partimin tüm ilkelerini genç kuşaklara anlatmak ve benimsetmek için, ATATÜRK’ün açtığı yolda cumhuriyetin önemini gençlere hissettirmek için daha aktif çalışmaya, gençleri gençlerle birlikte hareketlendirmeye karar verdim.

Zamanı geldi diyerek, geçmişten günümüze deneyim ve tecrübelerimi önümüzdeki süreçte yapılacak olan 2024 Yerel Seçiminde partimizden Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı olarak bir adım attım. İçinde bulunduğumuz süreçte Tarsus’un sosyal, kültürel, kentleşme, turizm ve tarımsal alanlarda sorunlarının olduğunu biliyorum. Sorunlara çözüm üretecek projelerimiz ve çalışmalarımızla bu görevi almaya İÇİNİZDEN BİRİ olarak hazırım. Ülkemizin içinde bulunduğu zor sürecin sosyal ve ekonomik olarak ağır faturalarını maalesef Tarsus Halkımızda yoksullaşarak ödemektedir. Ayrıca kontrolsüz göçlerle karşı karşıyayız. Tarsus'tan alınan verginin yeniden Tarsus’a dönmediğini de görüyoruz...

Hatırlarsınız 1990’lı yılların sonuna kadar tekstil, yağ ve çırçır fabrikalarımız vardı. İşsizlik bu denli yüksek bir orana hiç çıkmamıştı. Şimdi üzülerek söylüyorum; Tarsus'ta her üç gençten ikisi işsiz, cebinde beş kuruş parası olmadan hayata umutsuz bakıyor. Kötü süreç artarak devam ediyor. Yeni yatırımcıları ve yatırımları Tarsus’a çekmek adına yapacağımız çalışmalarla kentimizdeki işsizliğin ve yoksullaşmanın önüne geçmeyi hedefliyoruz. İşsizlikten yoksulluğa, eğitimden sağlığa, ekonomiden turizme kadar her alanda çözümsüzlükler var. Genç, dinamik, cumhuriyet devletine sadakatli, ilkelerimize liyakatli, doğru ve dürüst anlayışla hep birlikte çözümler üreteceğimize inancım tamdır.

Tarsus’umuzu cumhuriyetin ikinci yüzyılında temsil etmek için; tarihsel, sosyal, kültürel, ekonomik ve tarımsal anlamda tüm çalışmalarımızı; esnafımızın, sivil toplum örgütlerimizin, meslek kuruluşlarımızın, halkımızın, üreticilerimizin, köylümüzün, gençlerimizin, öğrencilerimizin, emeklilerimizin görüş ve fikirlerini dikkate alarak hayata geçirmek için Cumhuriyet HALK Partimizden Tarsus Belediye Başkanlığına Aday Adayıyım.

Yaşanılası bir Tarsus için, emek ve liyakati önemseyen bir belediyecilik anlayışıyla; kent merkezinden kırsal mahallelerimize eşit hizmet götürmek ve sen, ben diyerek değil, birleşerek, ortak akılda buluşarak HALKIMIZA HİZMETKÂR OLMAK İÇİN aday adayıyım.

“Kırsaldan Merkeze Sosyalleşerek,

Cumhuriyetçi Yaşamla Aydınlanıp,

Yeniden Laik! Yeniden Özgür! Yeniden HALKÇI TARSUS!” diyerek; HALKÇA BİR DÜZEN, HALKÇA BİR SİSTEM, HALKÇA HİZMETLER İÇİN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM!

Hikmet OĞUZCAN

İş İnsanı - Turizm Tanıtım Kültür Proje Uzmanı

 

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.