BAŞKAN SEÇER’İN AKDENİZ’DE GİTTİĞİ HER MAHALLE MİTİNG ALANINA DÖNDÜ

SEÇER: “5 YILDIR AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ, HALK BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ, 1 NİSAN SABAHI SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞ İZ”

Gündem Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 06:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
83 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER’İN AKDENİZ’DE GİTTİĞİ HER MAHALLE MİTİNG ALANINA DÖNDÜ

SEÇER: “5 YILDIR AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ, HALK BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ, 1 NİSAN SABAHI SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞ İZ”

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE MARKA BİR BELEDİYEDİR”

Mersin’in her noktasını karış karış gezerek her kesime dokunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, bu kez de Akdeniz İlçesi’nde yurttaşlarla buluştu. Akdeniz’in birçok mahallesini ziyaret eden Seçer, gittiği her yerde coşkuyla karşılandı. Seçer’e sevgi gösterilerinde bulunan yurttaşlar, mahalleleri adeta miting alanına çevirdi. Seçer Akdeniz’de; Karaduvar, Kazanlı, Anadolu ve Adanalıoğlu mahallelerini ziyaret etti.

İkinci 5 yıllık dönemde de hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Seçer, “Yine sayenizde 1 Nisan sabahı sizler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri sosyal hizmetlerden söz eden Seçer, “Burada sosyal belediyecilik ve halk belediyeciliği yapılıyor” diye konuştu.

Yurttaşların Büyükşehir’in hizmetlerinden duyduğu memnuniyetleri dinleyen Seçer, “Anamur’dan Tarsus’a kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde, hiç kimseyi ayırmadan 5 yıldır hizmet ediyoruz. Bunu aşkla ve severek yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geride kalan 5 yıl içerisinde pek çok sorunla karşılaşmalarına rağmen hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de artık marka bir belediyedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi işini iyi ve kaliteli yapan bir belediyedir” dedi.

Mersin’in her noktasını karış karış gezerek her kesime dokunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, bu kez de Akdeniz İlçesi’nde yurttaşlarla buluştu. Akdeniz’in birçok mahallesini ziyaret eden Seçer, gittiği her yerde coşkuyla karşılandı. Seçer’e sevgi gösterilerinde bulunan yurttaşlar, mahalleleri adeta miting alanına çevirdi.

Karaduvar Seçer’i istiyor

İlk olarak Karaduvar Mahallesi’nde otobüsle mahalle halkını selamlayan Seçer, ardından esnaf gezisi gerçekleştirdi. Seçer’i coşkuyla karşılayan mahalle halkı; “Karaduvar seni istiyor Başkanım” diyerek Seçer’e tam destek verdi.

“1 Nisan sabahı sizler için çalışmaya devam edeceğiz”

Karaduvar Mahalle meydanında yurttaşlara seslenen Başkan Seçer, Karaduvar halkının yıllarca, özellikle de hukuki engellerden dolayı hizmette geri kaldığından ve kendileri yönetime gelen kadar da bir imar düzenlemelerinin bulunmadığından söz ederek, “Burada imar düzenlemesi yoktu. Biz, Akdeniz Bölgesi’nde 1/5000’lik imar çalışmalarını bitirdik. Daha sonra Akdeniz Belediyesi 1/1000’lik planları yapmak üzere çalışmaları başlattı. İmar olmazsa hiçbir şey olmaz. Eğer Karaduvar insanların hafta sonu gelip çocuklarıyla vakit geçirebileceği, yemek yiyebileceği, turistik bir kasaba görünümüne gelsin istiyorsak, imar planlarının bitmesi lazım. Çok süre geçti ama sonuna geldik” dedi. Tüm çalışmaların Mersinlilerin mutlu bir yaşam sürmesi için olduğunu dile getiren Seçer, “1 Nisan sabahı erken saatlerde sayenizde sizler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Seçer’den Sosyal Yaşam Merkezi müjdesi

İmar planlarının tamamlanması ile Karaduvar için öngördükleri tüm hizmetleri çok hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini aktaran Seçer, “Burada zaten Büyükşehir Belediyesi’nin çok güzel bir alanı var. Buraya çocuklar, kadınlar, yaş almışlar ve gençler için herkese hitap eden bir Sosyal Yaşam Merkezi yapacağız. Bunun da müjdesini vereyim. Çalışmaları bitti ve en kısa sürede de başlatacağız. Bir an önce de orayı vatandaşlarımın hizmetine açarız” diye konuştu.

“Bize yine buradan çok yüksek miktarda destek çıkacak”

Bölge ile ilgili Prestij Cadde çalışmalarını bitirdiklerini ve gerekli izinleri alıp, her şeyi tamamladıklarından bahseden Seçer, yeni planlar çerçevesinde hayata geçirecekleri çalışmaları anlattı. Karaduvar halkının yıllardır şahsını ve partisini desteklediğini de aktaran Seçer, “Bunu sadece ben değil herkes biliyor. Yine bu seçimlerde teveccühünüzden, ilginizden, sevginizden, saygınızdan bunu görebiliyoruz. Bize yine buradan çok yüksek miktarda destek çıkacak. Buna canı yürekten inanıyoruz. Sizler de bana güvenin ve inanın. ‘Vahap Başkan seçimlerden 1 hafta önce Karaduvar’a geldi, bize söz verdi, bizzat Karaduvar’ı kendi meselesi yaptı ve ilgileneceğinin sözünü verdi’ diyerek lütfen müsterih olun. Emin olun buraya gelen; ‘Buralara bir şey olmuş, bir değişiklik olmuş.’ diyecek. Bizim yaptığımız iş iyi olur, yasak savmak için, ‘İş yaptı’ dedirtmek için yapmayız. Gerçekten kaliteli, Mersinimize ve insanımıza yaraşır hizmetler yaparız” ifadelerini kullandı.

“Kazanlı’da tüm oylar Seçer’e”

Ardından Kazanlı Mahallesi’nde pazar ziyareti yapan Seçer, pazarda 7’den 70’e herkesin sevgisiyle karşılaştı. “Tüm oylar Seçer‘e” diyen pazar esnafı, Başkanlarıyla devam edeceklerini belirtti. Kazanlı’da esnaf da gezen Seçer, mahalleden Kazanlılı kadınların zılgıtları ve alkışlarıyla uğurlandı.

Anadolu Mahallesi’nde coşkulu Halk Buluşması

Anadolu Mahallesi’nde düzenlenen ‘Halk Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya gelen Seçer, bölgenin kanalizasyon problemini çözeceklerini ifade ederek bir de müjde verdi. Seçer, “Homurlu’nun, Kazanlı’nın ve Toroslar’ın kanalizasyon problemi var. Bu bölgenin yaklaşık olarak 250 milyon liralık bir yatırıma ihtiyacı var. Bunun ihalesini Mayıs’ın sonunda yapacağız. Homurlu-Kazanlı-Toroslar bölgesinin kanalizasyonu için 66 kilometre hat döşeyeceğiz. 2025 yılının Haziran ve Temmuz ayında sizlere buranın kanalizasyonunu yapıp, evlerinizden sisteme bağlayacağız. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

“Burada halk belediyeciliği yapılıyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak verdikleri sosyal hizmetlerde söz eden Seçer, öğrencilere ulaşım ücretini 1 TL’ye sabitlerken, 3 çeşit yemeği de 10 TL’ye verdiklerini kaydetti. Seçer, “Burada sosyal belediyecilik ve halk belediyeciliği yapılıyor” dedi. Seçer, “806 mahallemiz cennet gibi olsun istiyorum. Buna emin olun bana teslim edilen imkânlar, tüyü bitmemiş hakkı. Ben bunun ve omzumdaki ağırlıkların bilincindeyim. Benden yana rahat olun, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mersin’in kalkınması için elimden geleni değil, gereğini yapacağım” dedi.

Kış: “Mersin’in zenginliğini oluşturan tüm kesimler Akdeniz’de buluşmuş”

Akdeniz’in Mersin’in özeti olduğunu kaydeden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Mersin’i var eden, Mersin’in zenginliğini oluşturan tüm kesimler Akdeniz’de buluşmuş. Böylesine derin ve çeşitli bir ilçenin elbette çok derin sorunları ve talepleri de var. 2019 yılında Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in belediye başkanı seçilmesiyle daha çok ilgi ve alaka gördü. Başkanımız, burada zor olanı gerçekleştirdi. Her yere eşit, adaletli ve ayrımsız hizmetler götürdü ve götürmeye de devam ediyor. Ben inanıyorum ki ikinci 5 yılda sizlerin oylarıyla ve destekleriyle Vahap Seçer Başkanımız tekrardan Başkan seçilerek hizmetlerine devam edecek” ifadelerine yer verdi. Verdikleri destekler için Başkan Seçer’e teşekkür eden Anadolu Mahalle Muhtarı Abdurrahman Bilgi de “Bizi tek başına bırakmadığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz’in her mahallesinde aynı coşku

Son olarak Adanalıoğlu’na giden Seçer, gittiği her mahalledeki coşkuyu burada da gördü. Adanalıoğlu Mahallesi’nde; “Sizi gördük daha iyi olduk” diye seslenen yurttaşa yanıt vererek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Ben de sizi gördüm daha iyi oldum” dedi ve yurttaşların Büyükşehir’in hizmetlerinden memnun olduklarını ifade etti. Seçer, “Anamur’dan Tarsus’a kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde, hiç kimseyi ayırmadan, ‘bize oy vermiş, vermemiş; bizden, bizden değil; bizim mahalleden, bizim mahalleden değil’ ayrımı yapmadan 5 yıldır sizlere hizmet ediyoruz. Bunu aşkla ve severek yapıyoruz. Gecemizi, gündüzümüze kattık, 5 yılda her türlü problemleri aştık” dedi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de marka bir belediyedir”

Geride kalan 5 yıl içerisinde pandemi, ekonomik, deprem, sel ve yangın afeti gibi pek çok sorunla karşılaşmalarına rağmen hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de artık marka bir belediyedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi işini iyi ve kaliteli yapan bir belediyedir” dedi.

“Her tarafa adaletli hizmet götürüyoruz”

Mersin Büyükşehir’in yaptığı yolların da çok kaliteli olduğunu anlatan Seçer, “Sizi seven bir Başkanınız var. D-400 Karayolu’ndan denize kadar bütün yollarınız yapıldı ve havaalanı pisti gibi oldu. Artık sahilden de Kazanlı’ya rahat gidiyorsunuz. Yaparsak işin en iyisini yapıyoruz. Sadece bu bölgeye değil Tarsus’a da Anamur’a da Çamlıyayla’ya da Mut’a da; her bölgeye yapıyoruz ve her tarafa adaletli hizmet götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Üreticimize her konuda destek olmaya devam edeceğiz”

Tarımsal alanda, farklı kategorilerde verdikleri destekleri anlatan Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de en övüneceği çalışmalardan bir tanesi tarım destekleri. Özellikle küçük üreticiler ve üretici kadınlara yardımcı oluyoruz. Bu bölgede seracılık yaygın. Onlara da alet, ekipman, sera naylonu, yapışkan tuzak, sera ipi, sıvı gübre; her konuda destek olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Çiftçilerin yüksek girdi fiyatlarından dolayı evine ekmek götürmekte zorlandığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Her şey pahalı, ilaç pahalı, gübre pahalı, çiftçi masraflara yetemiyor. Bakanlığın desteği de yetersiz. Belediyelerin bu işe el atması lazım. Biz bu gerçeği 5 yıl önce gördük. Onun için her üretime destek olduk. Biz; çalışarak, üreterek kazanacağız. Biz çalışacağız. Halk olarak çalışacağız ama devlet de vatandaşına yardımcı olacak. Çiftçiyi kendi haline bırakırsan, çiftçi eve götürecek ekmek bulamaz. Mazot, gübre, tohum ve ürün alımlarında destek yapacaksın ki çiftçi ayakta kalsın. Biz üreticimize, üreten insanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

“Mersin’i hep birlikte şaha kaldıralım”

Bir belediye başkanının ancak hizmet ederse yeniden oy isteyebileceğini söyleyen Başkan Seçer, vatandaşlara hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. ‘Memnunuz’ yanıtını alan Başkan Seçer, “O zaman 31 Mart’ta sandığa gireceksiniz; Vahap Başkanınıza ve CHP’ye desteğinizi vereceksiniz. Benim Meclis sorunum da var. Beni topal ördeğe çevirmeye çalıştılar. Biz tazı gibi koştuk ama artık ikinci 5 yılda Meclis çoğunluğunu da istiyoruz. Ona göre oyunuzu kullanın. Ona göre daha rahat hizmet edelim. Mersin’i şaha kaldıralım. Daha büyük hizmetler verelim” ifadelerini kullandı.

“Anamur’dan Tarsus’a halkın nasıl bağrına bastığını 31 Mart’ta göreceksiniz”

Belediye Başkanlığı’nın hassasiyet gerektiren bir görev olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Fakire fukaraya da, çocuğa da, şiddet gören kadına da, herkese çare sensin. Sizlerin desteğiyle 31 Mart akşamı ekranları başından Mersin’i izlerken mutluluktan ağlayacaksınız. ‘Helal olsun Başkanım. Anamur’dan Tarsus’a halk nasıl bağrına basmış seni’ diyeceksiniz. O ekranlarda yazan sonuçtan bunu göreceksiniz. Emeklerimiz karşılıksız kalmayacak, çalışan kazanır, doğru direk yıkılmaz. Biz buna inanıyoruz, güveniyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmanın ardından Seçer, mahalle halkının “Mersin seninle gurur duyuyor” nidalarıyla uğurlandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.