MERSİNLİLERİN YENİ GÖZDESİ AKDENİZ MANZARALI ADRES OKUMA SALONU

RAHAT VE KONFORLU ORTAMIYLA ADRES OKUMA SALONU MERSİNLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Kültür Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 08:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
109 okunma
Takip EtGoogle News

Açıldığı günden itibaren sadece Mersinlilerin değil Mersin’e gelen herkesin gözdesi olan Adres Okuma Salonu sıcak yaz günlerinde de ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Her gün 08.00 ile 22.00 saatleri arasında, her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği Adres Okuma Salonu, rahat ve konforlu ortamıyla hem dinlenme hem de huzurlu bir çalışma imkanı sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in sahilleri ranta değil vatandaşların kullanımına açtığı projelerden olan Adres Okuma Salonu, Mersinlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Mezitli ilçesindeki Kültür Park içerisinde konumlandırılan Adres Okuma Salonu, eşsiz Akdeniz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adres Okuma Salonu içerisinde, 16 bilgisayar, farklı kategorilerdeki 12 bin kitap ile birlikte bir de dijital kütüphane bulunuyor. Yazın serin, kışın sıcak ortamıyla, sınırsız internet ve ücretsiz çay, kahve imkanlarıyla Adres Okuma Salonu, okumak, bilgilenmek ve kendini geliştirmek isteyen her yaştan Mersinlinin gözdesi olmayı sürdürüyor.

“Adres Okuma Salonu, hem dizaynı hem de rahatlığıyla vatandaşları memnun ediyor”

Yetkin personelleriyle birlikte, herkese aile sıcaklığını hissettirecek ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Tesisleri ve Kütüphaneler Şube Müdürü Tülin Güler, “Buraya gelen vatandaşlarımız, sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar bu hizmetimizden faydalanabilir. Bunun yanı sıra sınırsız internetle birlikte, çay, kahve gibi içecekleri de ücretsiz tüketebilirler. Dijital kütüphanemizde şu an 1234 kitap çeşidimiz bulunuyor. 15 gün süreyle bu kitapları ödünç almak isteyen üyelerimiz, kitaplarını okuyup, kütüphanemize geri getirip bize teslim edebilirler” dedi.

Vatandaşların adres okuma salonundan maksimum faydayı alabilmesi için kapasitenin buna uygun şekilde yapıldığını dile getiren Güler, “Geri dönüşlerimiz çok güzel ve çok olumlu. Vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in bu hizmetinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, bu tür okuma salonlarının daha fazla açılmasını talep ediyorlar” diye konuştu.

Uysal: “Şehrimizdeki sosyal ve kültürel büyük bir açığı kapattık”

Okuma salonunun açıldığı günden şimdiye kadar, her gün üye sayılarını artırdıklarını ifade eden Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal, “Şu anda okuma salonumuza kayıtlı üye sayısı 25 bini buldu. Salonumuz açıldığı günden bugüne kadar ise, 50 binin üzerinde ziyaret edildi” dedi. Şehrin dört bir yanından okuma salonuna büyük bir ilginin oluştuğunu belirten Uysal, “Vatandaşlarımız burada sunmuş olduğumuz bütün imkanlardan faydalanıyorlar. Şehrimizin sosyal ve kültürel anlamda büyük bir açığını kapatmış durumdayız” dedi.

“Okuma Salonundan 7’den 70’e herkes faydalanıyor”

İki aydan beri her gün gelerek Adres Okuma Salonu’nda yaklaşık 5-6 saat vakit geçirdiğini belirten, Nuri Erbaş, “Buraya gelip kitap okuyup, dinleniyorum. Dünya Klasiklerinden Türk Klasiklerine kadar her şey var. Çalışırken kitaplardan birini alıp, ikincisini alamıyorduk. Ama burada kitapları ödünç olarak veriyorlar. Ben hayatımda böyle güzel bir hizmet görmedim” diye konuştu.

KPSS’ye hazırlanmak için Adres Okuma Salonu’ndan faydalanan Umut Serdar Şimdi, “Günümün çoğunu burada geçiriyorum. Baktığınız zaman birçok kütüphaneye göre, çok iyi şartları var. İnternetin kendisi ve hızı, gerek ücretsiz çay, kahvesi olsun. İsteyen kişi istediği zaman kitaplara ulaşabiliyor. Genel anlamda çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Altı aydır Adres Okuma Salonu’na gelen Ruken Arat, “Buranın çalışma ortamı, konforu ve temizlik şartları çok iyi. Mersin çok nemli ve sıcak bir yer olmasına rağmen içerisi çok serin. Mahalle Mutfakları ile çok düşük maliyetle yemek de yiyebiliyorsunuz. Her alandan çok çeşitli kitaplar var ve destek istediğinizde buradaki personeller size yardımcı oluyor” dedi. Ders çalışma saatleri uzadıkça ara vermek istediklerinde deniz manzarasının onları karşıladığını söyleyen Arat, “Dışarı çıktığımızda güzel bir manzaranın bizi karşılamasından dolayı çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

“Terlemez: Okuma Salonunun iyi bir belediyecilik örneği olduğunu düşünüyorum”

Adres Okuma Salonu dizaynının içeri girildiği andan itibaren kullanılan renkleriyle, yeterli bilgisayar ve donanımlarıyla öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için uygun olduğunu söyleyen Esra Terlemez, “Açıldığı ilk günden beri buraya geliyorum. Dışarı çıktığınızda sahilin sizi karşılaması çok güzel. Çünkü rahatlayabiliyorsunuz. Burada çalışan personellerin ilgisinden gerçekten çok memnunuz. Herhangi bir ihtiyacımız olduğunda, tam anlamıyla ilgileniyorlar” dedi. Okuma Salonunun her yaş grubundan vatandaşa hizmet ettiğini belirten Terlemez, “Burada çocuk kitaplarına kadar her şey var. Çay, kahvenin ücretsiz dağıtılması, kışın özellikle çorba olması, bunların hepsinin tam anlamıyla sosyal belediyecilik örneği olduğunu düşünüyorum. Tüm bu hizmetler için de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir’in Emekli Evi üyelerinden Hasan Yardımcı, “Emekli Evi’nin kapalı olduğu bir gün burayı gördüm ve vatandaşların girebileceğini öğrendim. Deniz manzaralı olduğu için burayı daha çok sevmeye başladım” dedi. Boş zamanlarını okuma salonunda gazete okuyup, bulmaca çözerek değerlendirdiğini anlatan Yardımcı, “Önceden kahvede takılırken buralar sayesinde kahveden ve sigara dumanından kurtuldum. Herkese gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.