BAŞKAN SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER’DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA; “SIRTINIZA DOKUNAN SAMİMİ EL BİZ OLACAĞIZ” “İYİ İŞLER ÇIKARTMAK İSTİYORSAK, SÜRECİ BİRLİK VE SAMİMİYET İÇERİSİNDE GÖTÜRMEMİZ GEREKİYOR,DEMOKRASİ AZINLIKTA OLANLARIN HAKKINI KORUMAKTIR”

Gündem Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 11:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
44 okunma
Takip EtGoogle News

BAŞKAN SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

SEÇER’DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA; “SIRTINIZA DOKUNAN SAMİMİ EL BİZ OLACAĞIZ”

“İYİ İŞLER ÇIKARTMAK İSTİYORSAK, SÜRECİ BİRLİK VE SAMİMİYET İÇERİSİNDE GÖTÜRMEMİZ GEREKİYOR,DEMOKRASİ AZINLIKTA OLANLARIN HAKKINI KORUMAKTIR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Seçer konuşmasında, Meclis üyeleri ile Meclis dışında daha sık bir araya gelmek istediğini belirterek, “Bu benim gerçekten çok arzu ettiğim, samimiyetle istediğim ikinci 5 yılımızdaki uygulama” dedi. Meclis toplantılarının Mersin ve Mersin halkı adına sakin geçmesi gerektiğini kaydeden Seçer, “Meclis’in büyüklüğüne, dinginliğine, ciddiyetine uygun konuşmalar yapma gerekliliğimiz var. Toplumsal barış için bu gerekli” diye konuştu.

Yeni katılan Meclis üyelerinin Meclis’e farklı bir atmosfer katacaklarına inandığını belirten Seçer, “Daha keyifli ve güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyorum. Bu durum Meclis’in de değerine değer katacak diye düşünüyorum” dedi.

Meclis’te sayısal çoğunluğa sahip oldukları için ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla hareket etmeyeceklerinin de altını çizen Seçer, “Eğer iyi işler çıkartmak istiyorsak süreci birlik, beraberlik ve samimiyet içerisinde götürme gerekliliği var. Burada başat görev bana düşüyor. Ben bu sorumluluğu alıyorum” diye konuştu.

Seçer, ilçe belediyelerine gerekli tüm bürokratik ve teknik desteği vereceklerini de sözlerine ekleyerek, “Samimi bir el sırtınıza dokunduğu noktada emin olun rahatlarsınız. Biz o el olacağız” diye belirtti.

Demokrasinin sayısal üstünlük anlamına gelmediğinin de altını çizen Seçer, “Demokrasi azınlıkta olanların hakkını korumaktır. Çoğunlukta olanların ‘Ben yaptım oldu, bitti’ mantığıyla kararlar aldırması değildir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen programda; Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri yer aldı.

Başkan Seçer: “Bu benim arzu ettiğim uygulama”

Kentte görev yapan tüm ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bir araya gelen Başkan Seçer konuşmasında, bu tarz etkinlikleri sık sık yapmak istediklerini kaydederek, “Bu benim gerçekten çok arzu ettiğim, samimiyetle istediğim ikinci 5 yılımızdaki uygulama. Meclis atmosferi dışında olmak insanları daha rahat hissettiriyor, duygularını daha rahat ifade ediyorlar” dedi. Farklı siyasi görüşlerden olsalar da tüm Meclis üyelerinin ortak bir amaç için bir arada olduğunu belirten Başkan Seçer, “Bu duygu birlikteliğini önemsiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı, çok iyi dostluklar oldu. Ekran karşısında birbirimize sert muhalefet yapabiliriz ama birbirimizle çok iyi dostluklarımız var” diye konuştu.

Nisan ayının ilk Meclis toplantısında yaptığı bir konuşmayı anımsatan Seçer, “Geçtiğimiz toplantıda; ‘Burada mikrofonu aldığınızda Meclis’e hitap ederken aynı zamanda Mersin halkına hitap ettiğinizi lütfen unutmayın. İnsanlar etkileniyor’ dedim. Meclis’in büyüklüğüne, dinginliğine, ciddiyetine uygun konuşmalar yapmak; insanların yanlış anlamasına, tahrik olmasına, heyecan yapmasına, öfkelenmesine neden olmayacak şekilde muhalefet yapma ya da eleştiri yapma gerekliliği var. Benim de Başkan olarak Meclis’e hitap ederken bu şekilde davranma gerekliliğim var. Toplumsal barış için bu gerekli” ifadelerini kullandı.

“Daha keyifli ve güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyorum”

Seçer, geçtiğimiz 5 yılda ders çıkartılacak olaylar yaşandığını sözlerine ekleyerek, yeni katılan Meclis üyelerinin Meclis’e farklı bir atmosfer katacaklarına inandığını belirterek, “Daha keyifli ve daha güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyorum. Bu durum Meclis’in de değerine değer katacak diye düşünüyorum. Meclis; Mersin halkını temsil eden, Mersin halkın iradesini yansıtan insanların bir arada olduğu yer” dedi.

Geçtiğimiz 5 yılda Meclis’le birlikte önemli hizmetler yaptıklarına değinen Seçer, tüm partilerin ortak görüşünü alarak çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Seçer, “Bazılarında idarenin istediği görüşler çıktı, bazılarında çıkmadı, bunu da saygıyla karşıladık. Bu yıl da aynı doğrultuda hareket etmek istediğimi bilmenizi istiyorum. Parti olarak Meclis çoğunluğuna sahip olmamız; ‘Her şeyi biz istiyoruz, demokrasi bizim açımızdan sayısal üstünlüktür. Biz olayın sayısal temsiliyetine bakarız’ gibi bir anlayış içerisinde olmayız. Demokrasi sayısal üstünlük değildir, bilakis azınlıkta olanların hakkını korumaktır. Çoğunlukta olanların ‘Ben yaptım oldu, bitti’ mantığıyla kararlar aldırması değildir” ifadelerini kullandı.

“İyi işler çıkartmak istiyorsak, süreci birlik içerisinde götürmemiz gerekiyor”

Seçer, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetler yapmanın öneminden de söz ederek, “Biz tabi ki arzu ettiğimiz teklifleri getireceğiz, geçmesini sağlayacağız ama bunları sizlere uhuletle, suhuletle ve nezaket çerçevesinde anlatarak, mümkünse de sizi ikna ederek yapacağız. Eğer iyi işler çıkartmak istiyorsak süreci birlik, beraberlik ve samimiyet içerisinde götürme gerekliliği var. Burada başat görev bana düşüyor. Ben bu sorumluluğu alıyorum” dedi.

“Hepinizle de iş birliği yapmak istiyorum”

Daha önceki görev süreleri boyunca Meclis kararları alınırken Ankara’da yaşanan siyasi gerginliklerin etkili olduğunu ifade eden Seçer, “Bu dönem bu konularda daha dikkatli olacağız, daha farkında olacağız ve 5 yılı birbirimize kırılmadan, darılmadan, anlayış içerisinde geçireceğimizi düşünüyorum. Büyükşehir olarak ilçe belediyelerinden önce elimi taşın altına koyma yükümlülüğü taşıdığımı biliyorum. Bizim burada sizlere önderlik etme zorunluluğumuz vardır. İlçe belediye başkanlarımız olarak her konuda rahatlıkla benimle görüşme hakkına sahipsiniz. Bir masa etrafında oturur ve sizlerin sorunlarını dinleriz, çözüm için gerekli samimi hamleyi de yaparız. Bundan yana da rahat olmanızı istiyorum ve kesinlikle hepinizle de iş birliği yapmak istiyorum” diye belirtti.

“Sırtınıza dokunan samimi el biz olacağız”

Her bölgenin sorunlarına hakim olduğunu kaydeden Seçer, özellikle yeni seçilen ilçe belediye başkanlarına da destek olacaklarının altını çizerek, “Çünkü yeni bir kurum. Geldiniz, insanları tanımıyorsunuz; kendi partiniz de olsa; işleyişi bilmiyorsunuz. Kucağınızda sorun yumağı bulmuşsunuz ve onu çözmeye çalışıyorsunuz. Samimi bir el sırtınıza dokunduğu noktada emin olun rahatlarsınız. Biz o el olacağız. Bundan yana endişeniz olmasın” diye belirtti.

“Bizim odağımızın ‘Mersin’ olması lazım”

Seçer, Meclis halkının huzuru ve yapılacak işlerin doğru olması açısından muhalefetin yapıcı eleştiriler yapmasını istediğini kaydederek, “Yapıcı olunduğu noktada sonuç da alınır, doğru işler de yapılır.

Bu, Mersin halkının huzuru, Meclis’in saygınlığı, yapacağımız işlerin bereketi ve selameti açısından da önemli. Bırakalım o yaman siyaseti Ankara’da Meclis’te yapsınlar. Emin olun oraya dikkatimizi çektiğimiz ve söylemlerimiz genel politikaya kaydığı noktada burada işlerin sarpa sardığını gördük. Bundan da kaçınılması gerektiği tecrübesini edindim. Bizim odağımızın ‘Mersin’ olması lazım” ifadelerini kullandı.

“5 yılımızın verimli geçeceğini umut ediyorum”

Önümüzdeki sürecin yeni seçilen belediye başkanları açısından kolay olmayacağını belirterek sözlerini sürdüren Seçer, Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan yerel yönetimlerin ödeneklerinde kısıntıya gidileceğiyle alakalı bir açıklama olduğunu kaydetti. Yasa ile belirlenen gelirlere kimsenin dokunma hakkının olmadığını ifade eden Seçer, ilave kaynak bulma noktasında sıkıntılar yaşanabileceğine değindi. Seçer, ilçe belediyelerinin bir an evvel dengeleri oturtması gerektiğinin de altını çizerek, “Bu geçiş sürecinde de bürokratik ve teknik desteği bizden her zaman alabilirsiniz. Biz size yardımcı olmaya hazırız. 5 yılımızın verimli geçeceğini umut ediyorum” dedi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.