BÜYÜKŞEHİRİN, 18 LGS KURS MERKEZİNDE CUMHURİYET’İN 100. YILI HEYECANI YAŞANIYOR

RESİMDEN FİLM GÖSTERİMİNE, ŞİİR DİNLETİSİNE VE YAZI ÇALIŞMALARINA KADAR HERŞEY BU ETKİNLİKLERDE

Gündem Yayın: 28 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 28.10.2023 06:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
139 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİRİN, 18 LGS KURS MERKEZİNDE CUMHURİYET’İN 100. YILI HEYECANI YAŞANIYOR

RESİMDEN FİLM GÖSTERİMİNE, ŞİİR DİNLETİSİNE VE YAZI ÇALIŞMALARINA KADAR HERŞEY BU ETKİNLİKLERDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren 18 LGS Kurs Merkezi öğrencilerine Cumhuriyetin 100. yılı coşkusunu yaşatmak adına bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Film gösterimi, resim çalışmaları, şiir dinletisi, yazı çalışmaları ve Atatürk Evi’ne geziden oluşan etkinlikler, çocuklara Cumhuriyet ve Atatürk hassasiyetini verirken, 100. yılın coşkusunu da yaşamalarını sağlıyor. Çocuklar yapılan etkinlikler kapsamında en çok da Atatürk Evi’ni gezerken heyecanlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 18 LGS Kurs Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusu yaşanıyor.

Cumhuriyet’in 100 yaşına girmesi dolayısıyla tüm LGS Kurs Merkezlerinde eş zamanlı düzenlenen bir çok etkinlikte Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi aşılanıyor. Bir haftaya yayılan ve her gün farklı konseptle yapılan etkinliklerde çocuklara; Cumhuriyet rejiminin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz için önemi anlatılıyor. Etkinlikler kapsamında resim çizen, yazı yazan ve şiir okuyan çocuklar, gerçekleştirilen film gösterimiyle de yaşanan tarihsel süreç de detaylarıyla aktarılıyor.

Etkinlik kapsamında Halk Kent LGS Kurs Merkezi tarafından da 100. yıl öğrenci kareografisi yapıldı.

Demirkan: “Bu coşkuyu öğrencilerimizle kutluyoruz”

Turgut Türkalp Kurs Merkezi Müdürü Umut Demirkan, LGS Kurs Merkezlerinde 23-29 Ekim tarihleri arasını kapsayan etkinliklerle ilgili bilgi vererek, “Her gün ayrı ayrı etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerin içerisinde resim çalışmaları, film gösterileri, resim çalışmalarının sergilenmesi, Cumhuriyetimizin önemini içeren yazılar ve tabii ki şiirsel dinletiler var. Bugün de Atatürkümüzün evini ziyarete geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz, çok keyifliyiz. Bu coşkuyu öğrencilerimizle kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

“Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün önemini vurguladık”

Öğrencilerin de yapılan etkinliklerden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu kaydeden Demirkan, “İçlerinde heyecandan uyumayan öğrencilerimiz oldu. Rahatsızlıktan kaynaklı gelemeyecek durumda olanlar bile kalkıp geldiler. Dışarıdaki okullardan, bizde olmayan öğrencilerden dahi: ‘biz de bu etkinliklerde olmak istiyoruz’ diye talepler geldi. Bu bizi çok mutlu ediyor. Hem Cumhuriyetimizin hem de Ulu Önderimizin önemini bir kez daha hassasiyete vurguladık” diye konuştu.

“Cumhuriyetin 100. yılını gördüğüm için çok duyguluyum”

LGS Kurs Merkezi Turgut Türkalp Şubesi’nde eğitim alan Abdullah Daş, Atatürk Evi’ni gezen öğrenciler arasında. Daş, gördüklerini ve hissettiklerini paylaşarak, “Atatürk’ün burada kaldığı odalarını, yatağı, fotoğraflarını, ilgilendiği şeyleri gördüm. Tarihi yerlerin fotoğraflarını gördük. Cumhuriyetin 100. yılını gördüğüm için çok duyguluyum, çok değişik hissediyorum, çok mutluyum” dedi.

“Keşke Atatürk’ü görebilseydim”

Atatürk’e ve o yıllara ait eşyaları görünce duygulandığını söyleyen Aylin Büyükkılıç ise, “Atatürk’e ait fotoğrafları ve kullandığı eşyaları gördüm. Çok duygulandım. Anıtkabir’in maketini küp şekerle yapmışlar. Çok beğendim çok güzel olmuş. Bir de annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’nin fotoğraflarını gördüm. Gururluyum, mutluyum, duyguluyum. Atatürk'ü çok seviyorum. ileri görüşlü bir insandı. Keşke görebilseydim, tanıyabilseydim, tanışsaydım” diye konuştu.

“Cumhuriyet’in sonsuza kadar ayakta kalması dileğiyle”

Esila Hazal Türkcan, Atatürk Evi ile ilgili, “Burayı görünce çok güzel hissettim. Atatürk’ün Mersin’e gelip böyle hatıralar bırakması çok güzel. Böyle hatıraları taşımak Mersin için çok güzel bir şey” derken, Cumhuriyet’in 100. yılı için duygularını, “100 yıl ayakta kalması çok güzel bir şey. Buraları kolay kazanmadık. Sonsuza kadar ayakta kalması dileğiyle” cümleleriyle ifade etti.

Furkan Ağleman, Atatürk Evi’nde gördüklerini anlatırken Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Bu güzel bir şey. Cumhuriyetin yüzüncü yılına girdiğimiz için insan insan duygulanıyor. Geçmişte Atatürk'ün yaşadığı olaylar biraz garip geldi aslında. Çünkü günümüzde böyle şeyler görmediğimiz için geçmişte olan şeyler bize biraz garip geldi bana” ifadelerini kullandı.

“Atamızın bize hediye ettiği zaferi biz de kutlamaya çalışıyoruz”

Ege Akkum Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili duygu ve düşüncelerini kağıda döktü. Akkum, 29 Ekim’le ilgili düşüncelerini, “En sevdiğim bayramlardan biri de 29 Ekim’dir. Bayramlarda arkadaşlarımızla eğlenmeye çalışırız. Çünkü zor kazanılan bir zafer ve Atamızın bize hediye ettiği zaferi biz de kutlamaya çalışıyoruz” cümleleriyle ifade etti. Akkum resmini anlatarak, “Arkadaşımla birlikte çizdik. Kağıdı ortadan ikiye bölerek bir tarafına o zor zaferi diğer tarafına da güzel bir töreni çizdik” dedi.

“İyi ki benim Atam var”

“İyi ki Cumhuriyet var, iyi ki bu kadar ilerledi, iyi ki benim Atam var” diyen Hiranur Sevilgen, etkinlikte yaptığı resimde ne anlatmak istediğini, “Resimde bizim sınıfımızı, Berfin Hocamı ve Cumhuriyetin 100. yıla geçtiğini anlattım. 100. yıl ve kutlu olsun yazan balonların uçtuğunu anlattım. Atatürk’ü anlattım. Bir şiirin kıtasını yazdım” cümleleriyle özetledi.

Cumhuriyet 100. Yılında olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Şerzan Baskak, çizdiği resmi anlattı. Baskak, “Bayrağımızı çizdim, çocukları el elle tutuşurken çizdim. Kuş çizdim. Rengarenk 29 Ekim yazısı yazdım” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.