BÜYÜKŞEHİR, GENÇLERİN FARKINDALIĞINI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN ‘FİKRİ MÜLKİYET BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ’ ÜZERİNE ÖĞRENCİLER İÇİN ATÖLYE DÜZENLEDİ

Sanat Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 06:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
115 okunma
Takip EtGoogle News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı etkinlikler ve faaliyetlerle gençlerin yanında olmayı sürdürüyor. Yaz tatili dolayısıyla okulları tatil olan üniversiteli gençler, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu atölye çalışmalarına katılarak ufkunu genişletmeye devam ediyor. Atölye çalışması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mersin Sinema Ofisi ve Belgesel Sinemacıları Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Sanatın ve sanatçının, her zaman destekçisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi kültürel faaliyetlerini ve etkinliklerini gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin katıldığı ‘Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Bilincinin Geliştirilmesi’ konulu atölye çalışması düzenlendi.

Atölye çalışması, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mersin Sinema Ofisi ve Belgesel Sinemacıları Birliği’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Belgesel sinemanın üretim, hazırlanma ve proje aşamalarının iki bölümde ele alındığı atölyede; Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kurtuluş Özgen, Yapımcı ve Yönetmen Erdem Murat Çeliker, Belgesel Sinemacılığında Fikri Mülkiyet Hukuku ile ilgili danışmanlık sağlayan Avukat Murat Ocakcan öğrencilere bilgiler verdi.

Özgen: “Büyükşehir’in sanat disiplinlerine verdiği destekleri takdirle karşılıyorum”

Atölyenin ilk aşamasını belgesel sinemanın temel çerçevesi ve proje hazırlama üzerine oluşturduklarını söyleyen Kurtuluş Özgen, “İlk etapta belgesel, sinema ve üretim koşulları üzerine bir seminer gerçekleştirdik. Erdem Murat ise, öğrencilerimize, proje dosyası hazırlama ve onu ulusal ve uluslararası fonlara sunma üzerine bilgilerini aktardı” dedi. Atölyenin ikinci etabında ise Murat Ocakcan, öğrencilere sinema dünyasına dair telif haklarını ve sorumluluklarını anlatan önemli bilgiler verdi.

Sanata ve sanatçıya olan desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Özgen, “Sadece bizim projemize destek vermesinin dışında değişik sanat disiplerine verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir’in çalışmalarını takdirle karşılıyorum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.