MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN NİSAN AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

2023 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Gündem Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 10:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
38 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN NİSAN AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

2023 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

SEÇER: “2023 YILI YATIRIM PROGRAMINDA YER ALAN BÜTÜN ÇALIŞMALAR HARFİYEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ, MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR, 31 MART’TA TESCİL EDİLEN MERSİN HALKININ MEMNUNİYETİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Başkan Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Birimlerden Gelen 21 ve Komisyonlara Havale Edilen 4 madde olmak üzere toplam 25 madde görüşüldü. Toplantıda ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu’ da oy çokluğuyla kabul edildi.

2023 Yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, 2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmaların harfiyen gerçekleştirildiğini vurguladı. Büyükşehir’in hem yatırım programı hem de gelir ve gider bütçesi gerçekleşme oranının takdire şayan olduğuna dikkat çeken Seçer, “Ne yapacağımızı söylüyorsak onu yapıyoruz” dedi.

2023 yılını ‘Ne dediysek o, ne söz verdiysek o’ şiarıyla gerçekleştirdiklerini ve bitirdiklerini belirten Seçer, 2024 yılında da aynı performansı göstereceklerini söyleyerek, 31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini 2024 yılında da tekrarlayacaklarını vurguladı.

Son günlerde sosyal medyada ve haberlerde yer edinen Büyükşehir’in seçimden hemen sonra alkollü işletme açması ile ilgili iddialar hakkında konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir’in seçimden hemen sonra alkollü işletme açmadığını belirtti.

Mersin’in özgürlükler kenti olduğuna vurgu yapan Seçer, “Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor, iş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Mersin’i bir hayat biçimine ve anlayışa mahkûm edemezsiniz. Burası özgürlükler kenti” diye konuştu.

Büyükşehir’in halktan aldığı vergileri kullanarak halkın yararına uygun hizmet ve projeler ürettiğini belirten Seçer, “Bizim belediyemiz yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, kültür, spor alanında daha fazla var olmaları için sizden aldığı vergilerle bu kaynakları harcayan bir belediye” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Başkan Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Birimlerden Gelen 21 ve Komisyonlara Havale Edilen 4 madde olmak üzere toplam 25 madde görüşüldü. Toplantıda ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu’ da oy çokluğuyla kabul edildi.

2023 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi

Toplantıda, ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşülürken oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Ali Uyan yönetti. Görüş ve değerlendirmelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu Raporu Meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

“Büyükşehir’in, 20 yerleşik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi var”

Son günlerde sosyal medyada ve haberlerde yer edinen Büyükşehir’in seçimden hemen sonra alkollü işletme açması ile ilgili iddialar hakkında konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir’in seçimden hemen sonra alkollü işletme açmadığını belirtti. Büyükşehir’in 20 yerleşik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi olduğunu hatırlatan Seçer, “2020’den bu yana başta sahilimiz olmak üzere muhtelif yerlerde de kafelerimiz var. İçkili yer krokisi içerisinde olan da 5 kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanır, istemeyenler bir başka kafeyi kullanır. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de, maç izlemek isteyenlere göre de çay-kahve içmek, çocuklarıyla zaman geçirmek isteyenlere göre de uygun kafemiz var” dedi.

“Mersin özgürlükler kentidir”

Mersin’in özgürlükler kenti olduğuna vurgu yapan Seçer, “Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor, iş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Burada spor turnuvaları oluyor, onun için geliyor. Mersin’i bir hayat biçimine ve anlayışa mahkûm edemezsiniz. Burası özgürlükler kenti” diye konuştu. Büyükşehir’in halktan aldığı vergileri kullanarak sadece ve sadece halkın yararına uygun hizmet ve projeler ürettiğini belirten Seçer, “Bizim belediyemiz yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, kültür, spor alanında daha fazla var olmaları için sizden aldığı vergilerle bu kaynakları harcayan bir belediye. Bu anlamda da çıkan bu spekülatif haberlere pek kulak asmamanızı ve doğruları bizden öğrenmenizi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmalar harfiyen gerçekleştirildi”

2023 Yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, 2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmaların harfiyen gerçekleştirildiğini vurguladı. Büyükşehir’in hem yatırım programı hem de gelir ve gider bütçesi gerçekleşme oranının takdire şayan olduğuna dikkat çeken Seçer, “Ne yapacağımızı söylüyorsak onu yapıyoruz. Ne yapmayacağımızı söylüyorsak onu da yapmıyoruz. Günü birlik proje üretmiyoruz, mutlaka ani gelişen olaylar karşısında bazı revizyonlar, yeni projeler ortaya koyabiliyoruz. Ama emin olabilirsiniz ki, 2024’te de bunu hep beraber göreceğiz belediyemiz; bir plan program çerçevesinde hizmetlerine devam edecektir” dedi.

“31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini sürdüreceğiz”

Hem sosyal politikalarda hem Mersin’in yapısal sorunlarının çözümünde hem de Mersin’e vizyon katacak, marka kent olmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinde gerekeni yapmaya devam edeceklerini aktaran Seçer, bunu Meclis üyelerinin de katkısıyla el birliğiyle yapacaklarını söyledi. 2023 yılının belediyeler için kolay bir yıl olmadığını sözlerine ekleyen Seçer, “2023’te yaşanan genel seçimler, seçimin belediyelere, yerel yönetime yarattığı etki, ekonomiye yansıttığı olumsuz etkiler, bizim planlarımızı eğer tedbirli olmasak alt üst edecek etkilerdi. Ama biz bütün bu tehlike ve olumsuzlukları bertaraf ederek 2023 yılını da ‘Ne dediysek o, ne söz verdiysek o’ şiarıyla gerçekleştirdik ve bitirdik” dedi. 2024 yılında da aynı performansı göstereceklerini belirten Seçer, 31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini 2024 yılında da tekrarlayacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Meclis toplantısı, birimlerden gelen konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.