MERSİNLİLER 5. MERSİN KUSHİMOTO SOKAĞI SOKAK SANATÇILARI FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

5. Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali bu yılda binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı

Gündem Yayın: 17 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 17.10.2023 16:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
52 okunma
Takip EtGoogle News

MERSİNLİLER 5. MERSİN KUSHİMOTO SOKAĞI SOKAK SANATÇILARI FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

5. Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali bu yılda binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Mersin’in en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan Kushimoto Sokağı’nda düzenlenen festival, gün boyunca renkli anlara sahne oldu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı etkinliklerle Yenişehir’de hareketlilik sağlamaya devam ediyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale gelerek her yıl düzenlenen ve karnaval havasında geçen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali bu yıl da binlerce Mersinlinin yoğun ilgisiyle yapıldı. Festival kapsamında trafiğe kapatılan ve süslenen Kushimoto Sokağı günün ilk saatlerinden itibaren sokak sanatçılarını ağırlamaya başladı. Müzisyenler, ressamlar, dans grupları ile performans ve grafiti sanatçılarının yeteneklerini sergilediği festivalde Mersinli vatandaşlar da eğlenceye ortak oldu.Ünlü DJ Uğur Yıldırım da festival kapsamında sahne alarak Mersinliler için konser verdi. Festival alanına kurulan alışveriş stantlarında depremzede vatandaşlar da ürünlerini satışa sunma fırsatı yakaladı.

Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatçıları Festivali’nin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, Rotary 2430 Bölge Federasyon Başkanı Teoman Kaynar, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan, MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu, Kushimoto Sokağı Vefa Komitesi üyeleri,belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“İyiliklerin ve güzelliklerin paylaşıldığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz”

Festivalin açılışında konuşan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Biz Yenişehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmak, burada festivaller düzenlemek, insanların daha çok sokaklarda buluştuğu, iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşıldığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz. Biz bu güzellikleri geliştirme noktasında bir çaba içerisinde olacağız. Bugün Mersin Rotary Kulübü ile iyilikte ve güzellikte buluştuk. Görev yaptığım süre içerisinde bir yere yardım eli ulaşacaksa orada birlikte olduk. Bir yara sarılacaksa orada birlikte olduk. Bir güzellik bir iyilik gerçekleştirilecekse orada birlikte olduk. Bunun için ben süreçlere katkı veren ve emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnadına barışı söyleyeceğiz, inadına barış türküleri söyleyeceğiz. Dünyada oyunlar oynanıyor. Oynanmaya devam ediliyor. Ben dünyada barışın var olması için hepimizin, kalbimizi ve gönlümüzü koymamız gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet 100 yaşında. ‘Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir!’ ve ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yolumuz iyilikten ve güzellikten hiç ayrılmasın, barıştan hiç ayrılmasın.” diye konuştu.

Festivalin kente büyük bir değer kattığını ifade eden Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan ise “Bu festivale kentimizde ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Mersin’imizin kültürünü yansıtan önemli bir mekanda gerçekleştiriyoruz. Kushimoto Sokağı’nın bu festivaldeki rolü sadece bir sokak olmasının ötesinde Japonya ve Mersin’in kardeşlik ilişkisinin ne kadar eskilere dayandığını anlatıyor. Bu kardeşlik ilişkisinin 30 yıldan fazla süredir sürdürülen aktif bir dostluk ve kültürel değişim hikayesini barındırıyor. Mersin Rotary Kulübü olarak bu festivalde Kushimoto Sokağı’nın tarihinin ve Mersin ile Japonya arasındaki dostluğu tüm Mersin halkıyla birlikte paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel mekan Mersin ve Kushimoto’nun tarihini bir araya getiriyor ve kültürel miraslarımıza sahip çıktığımız için festivalimize ve şehrimize büyük bir değer katıyor. Mersin Rotary Kulübü olarak şehre bu festivali kazandırmış olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.”dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.