“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“BELEDİYE BAŞKANI; SİYASİ İKBALİNİ DÜŞÜNMEDEN KENTİ İÇİN ÖNE ÇIKAN İNSANDIR, BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAMUCU YAKLAŞIM GEREKTİRİR”

Gündem Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 09:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
41 okunma
Takip EtGoogle News

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“BELEDİYE BAŞKANI; SİYASİ İKBALİNİ DÜŞÜNMEDEN KENTİ İÇİN ÖNE ÇIKAN İNSANDIR, BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAMUCU YAKLAŞIM GEREKTİRİR”

“HER ALANDA MERSİN’İN İHTİYACINA GÖRE HİZMET YAPTIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi ile bir araya geldi. Eğitim camiasının tüm çabasının gelecek nesilleri çağa ve dünyaya uygun olarak hazırlamak olduğuna değinen Başkan Seçer, “Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın. Eğitim camiasının temel amacı bu. Bizim gibi bu çerçevede düşünen yöneticilerin de temel gayreti, temel çalışması budur” dedi.

Belediye başkanlığının siyasi makamlar içerisinde diğer makamlardan çok farklı olduğunu dile getiren Seçer, belediye başkanlarının direkt olarak vatandaşla iç içe olduklarına değinerek, “Bütün kesimlerin ve bütün dezavantajlı grupların dertleri ile dertlenmek zorundasınız. Mersin gibi küçük Türkiye hüviyetinde bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok farklı bir misyondur” diye konuştu.

5 yıllık görev süresi boyunca hizmetlerini gerçekleştirirken bölgesel ve siyasal ayrım gözetmediklerini vurgulayan Seçer, “Biz, adaletli bir yönetim anlayışıyla hizmet yaptık. Partisini sormadan herkese hizmet yaptık. Ben eminim ki bu seçimlerde yurttaşlarımız bu hizmetlerin karşılığı olarak, memnuniyet duyduğu için bize oy verecek” dedi.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlama gayreti içerisinde olduklarını sık sık dile getiren Seçer, “Büyükşehir’in projeleri kes yapıştır, klişe birkaç proje değil, tamamen Mersin’e uygun, Mersin’in taleplerine, ihtiyaçlarına dengelerine uygun her alanda yaptığımız projeler bu şekilde” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi ile bir araya geldi.

Başkan Seçer: “Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın; eğitim camiasının temel amacı bu”

Konuşmasının başında, eğitim camiasının tüm çabasının gelecek nesilleri çağa ve dünyaya uygun olarak hazırlamak olduğuna değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle büyüyen çocuklar olsun. Daha seküler bir toplum, daha bilimi mürşit kabul eden bir akıl, bir izan olsun. Türkiye karanlıktan aydınlığa çıksın. Eğitim camiasının temel amacı bu. Bizim gibi bu çerçevede düşünen yöneticilerin de temel gayreti, temel çalışması budur” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tek amaçlarının hizmet etmek, yol ve park yapmak, sinekle mücadele etmek olmadığını kaydeden Başkan Seçer, eğitim alanına katkı sunacak çalışmaları çok önemsediklerini ifade etti.

“Mersin’de Belediye Başkanlığı farklı bir misyondur”

Belediye başkanlığının siyasi makamlar içerisinde diğer makamlardan çok farklı olduğunu dile getiren Seçer, belediye başkanlarının direkt olarak vatandaşla iç içe olduklarına değindi. Seçer, “Sadece size kanunla yüklenen görev, yetki ve sorumlulukları taşımıyorsunuz. Çocuk, kadın, yaş almış, istismara uğramış, özel gereksinimli gibi bütün kesimlerin ve bütün dezavantajlı grupların dertleri ile dertlenmek zorundasınız. Özellikle Mersin gibi küçük Türkiye hüviyetinde sosyolojiye, demografiye, sosyokültürel, sosyoekonomik yapıya sahip bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok farklı bir misyondur” diye konuştu.

Mersin gibi bir kentte büyükşehir belediye başkanının her kesime yaklaşımının önemli olduğunu ve Mersin’de çok çeşitlilik olduğunu vurgulayan Seçer, bölgedeki tüm yaşananların da kent olarak Mersin’i etkilediğini kaydetti. Seçer, “Bu kentte belediye başkanı herkesi kapsayacak, kucaklayacak, diline dikkat edecek, dünya görüşü ne olursa olsun ayrımcılık yapmayacak” dedi ve Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir ayrım yapmadan hizmet ürettiğinin altını çizdi.

“Belediye başkanı; siyasi ikbalini düşünmeden kenti için öne çıkan insandır”

Başkan Seçer, Balıkçı Barınağı’nın yapılacak projeyle AVM’ye çevrilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyerek, “Neden proje yürümüyor? Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Ben buna karşı çıkarım, durun’ dedi. Dava açtık, durdu. Atatürk Parkı’ndan 10 dönüm yer alacak, açık otopark yapacak. Belediye başkanı budur. Belediye başkanı işine geldi mi konuşan, görünen; işine gelmedi mi sütre arkasına saklanan insan değildir, kenti için vatandaşı için siyasi ikbalini, sağlığını, canını, malını düşünmeden öne çıkan insandır. Aynı zamanda kentin çevre sorunlarıyla mücadele eden insandır” dedi.

“Belediye başkanlığı kamucu bir yaklaşım gerektirir”

Yatırıma karşı olmadığını vurgulayan Başkan Seçer, belediye başkanı olarak kentini ve vatandaşını kamucu bir anlayışla düşündüğünü kaydederek, “Belediye başkanlığı kamucu bir yaklaşım gerektirir. Belediyecilikte uygulamalarımda daha kamucuyum. Yatırım olsun, olmasın demem. Tabi ki refahımız, yatırımlar, istihdam alanları artsın. Mersin’in ekonomik hacmi büyüsün, daha fazla pay gelsin belediyelere. Hiçbir endişe, kuşku yok ama bunu yaparken de tamamen vahşice kar etme uğruna insanı, insan sağlığını, çevreyi, çevre sağlığını bu faktörleri düşünmeden yatırımlara da karşı çıkarız. Bunların önünde engel oluruz. Böyle bir anlayışla 5 yılı geçirdik” diye belirtti.

“Çocuklar rahat eğitim alsın istiyoruz”

Mersin’in her noktasındaki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 7 bin 200 öğrencilerinin olduğunu söyledi. 4’ü faal 2’si de yakın zamanda açılacak meslek edindirme kursları olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Bunları çok önemsiyoruz. Eğitimin her aşamasını önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne Eğitim Şubemizin bütçesini 16 kat artırmışız, bu önemlidir. Bu, sosyal politikalar bütününde aynı zamanda eğitimin de içinde olduğu bu anlayışa, bu bakış açısına ne kadar önem verdiğimizi gösterir. Ayrıca çocuklar rahat eğitim alsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sahilleri herkes rant için düşünür ama biz halk için düşündük”

Kalabalık aile yapısından dolayı evlerinde rahat ders çalışamayan çocukların varlığını bildiklerini söyleyen Başkan Seçer, “ ‘Okuma Salonu sayılarını arttıralım’ dedik. Kongre Merkezi’nde 1 okuma salonu vardı. Önce orayı genişletmekle başladık. Üzerine 11 adet yaptık. Çok görünür olduğu için herkes sahildeki yeni nesil kütüphanemiz Adres Okuma Salonu’nu biliyor. Biz aslında orayı bir mesaj olsun diye yaptık. Onu alıp bir başka tarafa yapardık. Sahilde yapmamızın nedeni; oranın yeri belediyeye ait restorandı. Bir restoran projesi vardı. Sökelim atalım, siyasi bir anlayış mesajı verelim, dedik. Bu sahilleri herkes rant için düşünür ama biz halk için düşündüğümüzü göstermek istedik. Çocuklarımızın da hakkı” dedi. Başkan Seçer, yeni nesil kütüphane Adres Okuma Salonu’nun yaklaşık 45 bin üye öğrencisi olduğunu söyledi. Seçer ayrıca öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ve mobil kafe ile 3 çeşit yemeği 10 TL’ye alma imkanı da verdiklerini kaydetti.

“Sahilde ikinci kütüphaneyi de yapacağız”

Sahile ikinci bir Okuma Salonu’nu yapmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton Otel arasında bir bölüm var. Bakanlıkla bir imza yüzünden tartışmaya girdik. Onu da çözmek üzereyiz. Umarım seçimden sonra bir yıl içerisinde sahildeki ikinci yeni nesil kütüphaneyi de yapacağız. Bunun gibi 11 tane daha yeni nesil kütüphanemiz var” diyerek kütüphanelerin olduğu noktaları tek tek saydı.

“Projelerimiz klişe değil, Mersin’in ihtiyaçlarına uygun projeler”

Eğitimde fırsat eşitliği sağlama gayreti içerisinde olduklarını sık sık dile getiren Başkan Seçer, “Büyükşehir’in projeleri kes yapıştır, klişe birkaç proje değil, tamamen Mersin’e uygun, Mersin’in taleplerine, ihtiyaçlarına dengelerine uygun her alanda yaptığımız projeler bu şekilde” diye konuştu. Başkan Seçer, Mersin’de öğrencilerin ulaşım ücretinin 1 TL olduğunu ve Türkiye’de örneği olmadığını söyledi.

Eğitim ve Öğretimi Destekle Kurs Merkezleri’nin Mersin’in her noktasında olduğunu ve başarı oranlarının çok yüksek olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “Her yerde var ve tertemiz. Bizim güvencemizde. Böylelikle toplumun kılcal damarlarına girebiliyorsunuz. Çarşıda, pazarda öğrenci velileriyle karşılaşıyorum ve öyle tablolar yaşıyorum ki çok duygulandığım oluyor. Bu insanlara nüfuz etmek, onlara doğruyu anlatmak, onlara çemkirmeden bizim dünya görüşümüzün ne amaçladığını göstermek önemli. Eğitim bunun için çok iyi bir araç. Bir çocuğun eğitimi bir anne için çok önemli. Hele kimsesiz, hele yoksul bir ailenin çocuğunun eğitimi bir anne için her şeyden önemli” dedi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları nezdindeki notu, Türkiye notunun üzerindedir”

Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarının akılcı bir şekilde ve doğru hizmetlerle kullanıldığının altını çizen Seçer, “Yeter ki akılcı, art niyetli kullanılmasın; çaldırılmasın, çalınmasın. Kaynağımız var. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en saygın belediyelerindendir. Ben çökmüş bir mali tablo devraldım ama şu anda Metro ve dış finans yatırımları için; saygı duyulan, uluslararası kredi derecelendirme kurumlarından rapor alıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları nezdindeki notu, Türkiye notunun üzerindedir. Bizim finans tablomuz böyledir. Çünkü geliri iyidir, akıllı kullanır. İsraf etmeyin her şeye yeter” ifadelerini kullandı.

“Biz adaletli bir yönetim anlayışıyla hizmet yaptık”

5 yıllık görev süresi boyunca hizmetlerini gerçekleştirirken bölgesel ve siyasal ayrım gözetmediklerini vurgulayan Seçer, “Hizmet dediğiniz zaman eşitlik, adalet olacak. Her şeyden önemlisi biz adaletli bir yönetim anlayışıyla hizmet yaptık. Partisini sormadan herkese hizmet yaptık. Ben eminim ki bu seçimlerde kimse partimizi sormadan bu hizmetlerin karşılığı olarak, memnuniyet duyduğu için bize oy verecek. Onun için çok rahatım. İlçelerde de bazı stratejik yerler var. Orada da başarılı olacağız” dedi.

“Mersin başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında bizim anlayışımız kazanacak”

Seçimlerde sandık güvenliğinin çok önemli olduğunu belirten Seçer, “Birçoğunuz sandıklarda görev alacaksınız. Birçok öğretmenimizin bu konuda başat rol oynayacağını biliyoruz. Belki Mersin bu açıdan da faydalı ama Türkiye genelinde sandığa giren iradenin tutanaklara yansıması da çok önemli. Yoksa bütün emekleriniz boşa gidiyor, iradeniz çalınıyor. Halkın iradesi gasp ediliyor. Buna da müsaade etmeyecek olan sandık başındaki sandık sorumluları, görevlileri ve siyasi partilerin müşahitleri, temsilcileridir. Oradan da ciddi, disiplinli bir çalışma anlayışıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Sonuç itibariyle de başta Mersin’de olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında bizim anlayışımızın kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Tekin: “Büyükşehir Belediyesi her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor”

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mersin’de çalışmalarını yürütürken Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ve bu değerlerle yola çıktıklarını ifade etti. Günümüzde okullarda çok ciddi problemlerle karşılaştıklarını ve bunlarla mücadele ederken Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine oldukça desteği olduğunu söyleyen Tekin, “Bizim mücadelemizde, Büyükşehir Belediyesi her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor. Burada, Mersin’de bir bütün olmaya çalışıyoruz. Mersin’i gerçekten çağdaş, laik bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından sendika üyesi öğretmenler Seçer’e talep ve sorularını yöneltti, eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla da teşekkür etti. Buluşma, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.