FESTİVALE, MERSİN’E VE MERSİN’E DAİR HER ŞEYE HAYRAN KALDILAR

MAKEDON HALK DANSLARI TOPLULUĞU MERSİN’DEN MEMNUN AYRILDI

Gündem Yayın: 23 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.11.2023 21:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
70 okunma
Takip EtGoogle News

FESTİVALE, MERSİN’E VE MERSİN’E DAİR HER ŞEYE HAYRAN KALDILAR

MAKEDON HALK DANSLARI TOPLULUĞU MERSİN’DEN MEMNUN AYRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Tarsus Festivali’nde gösteri yapmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de eğitim gördüğü Askeri İdadisi’nin yer aldığı Makedonya’nın Manastır şehrinden gelen Kud Tase Milosevski Dans Topluluğu; festivale, Mersin’e ve Mersin’e dair her şeye hayran kaldı. Festivalde dolu dolu 3 gün geçiren ekip, kentten ayrılmadan önce Atatürk Evi’ni de ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Bu yıl Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Şahmeran temasıyla 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’nde gösteri yapmak için Makedonya’dan gelen Kud Tase Milosevski Dans Topluluğu, Mersin’den memnun ayrıldı. Festivali, Mersin’i, Tarsus’u ve yöresel lezzetleri çok beğenen ekip, yeniden gelmek için can atıyor. Ekip, kentten ayrılmadan önce Atatürk Evi’ni de ziyaret etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de eğitim gördüğü Askeri İdadisi’nin yer aldığı Makedonya’nın Manastır şehrinden gelen Milosevski Dans Topluluğu Tarsus’ta yapılan festivalde hem gösteri gerçekleştirdi hem de diğer etkinliklere katıldı. Mersin’e ilk defa gelen ve gösterileriyle festivale renk katan ekip, 5 gün Mersin’de kaldı. Ekip, kaldıkları süre boyunca yöresel lezzetler başta olmak üzere, tarihi ve turistik yerler gibi Mersin’e dair pek çok şeyi deneyimledi. Ekip, Mersin’den ayrılmadan önce de Atatürk Evi’ni ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Tahiroğlu: “Festivalin bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik”

Topluluğun Yönetim Üyesi Naci Tahiroğlu, festivali değerlendirerek, “Gerçekten çok güzel bir festival oldu. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik. Organizasyondan memnunuz. Mersin’i televizyonlarda gördük. Ben ve diğer arkadaşlarım tüm Avrupa'yı gezdik, ama Mersin en iyi şehirlerden birisi. Tarsus da başka bir güzel. Tarsus'un tarihini öğrendik, çok enteresandı bizim için” dedi.

Atatürk Evi’ni ziyaret etmenin bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Tahiroğlu, “Bir ay önce Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Manastır Askeri İdadi okulunu öğrencilerle ziyaret ettik. Mersin’de Atatürk Evi olduğunu bilmiyorduk. Duyunca ziyaret etmek istedik. Bizler için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

“Festival sayesinde çok güzel günler geçirdik”

Toplulukta yer alan Ljupeho Pecalevski, festivali çok sevdiğini belirterek, “Çok güzel bir festival oldu. Diğer devletlerden topluluklar da katıldı. Festival sayesinde çok güzel günler geçirdik. Mersin ve Tarsus halkını çok beğendik, çok misafirperverler” derken, Atatürk Evi’ni gezmekten de mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi ve saygımız çok. Kendi zamanı için büyük bir bilge ve büyük bir demokrat” diye konuştu.

“Davet gelirse tekrar ziyaret etmek isteriz”

Aleksandra Markovska da, Makedonya dans topluluğunun üyelerinden. Markovska, festivali çok sevdiğini belirterek, “Festival sayesinde diğer devletlerden yeni arkadaşlar tanıdık. O yüzden çok güzel bir festival oldu, memnunuz. Davet gelirse tekrar ziyaret etmek isteriz” dedi. Mersin’de Atatürk’ün kaldığı evi görmek istediklerini kaydeden Markovska, “Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kendi okulumuzda görmüş olduğumuz derslerden dolayı bu müzeyi görmek, ziyaret etmek istedik ve heyecanlandık. Büyük duygular içerisinde ziyaret ettik” diye belirtti.

“Hem Mersin’i hem Tarsus’u çok beğendik”

Mersin’deki insanların misafirperverliğini çok beğendiğini kaydeden Ana Savevska da, “Kaldığımız mekanlar çok güzeldi. Çok güzel misafirperverlik gösterdiler. Hem Mersin’i, hem de Tarsus’u çok beğendik. Yeni dostlarımız oldu” dedi. Atatürk’ün kaldığı yeri ve kullandığı eşyaları görünce de çok duygulandığını kaydeden Savevska, “Gerçekten çok güzel bir heyecan. Atatürk’ün kaldığı yerleri her zaman duyardık, ama görmemiştik. Şimdi gördük. Duygularımız, hislerimiz çok başka” ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.