BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞACAK 50 YENİ İTFAİYE PERSONELİNİN GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU

GÖREV YERİ DAĞILIMI PUAN SIRALAMASINA VE TERCİHE GÖRE YAPILDI

Gündem Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 08:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
38 okunma
Takip EtGoogle News

BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞACAK 50 YENİ İTFAİYE PERSONELİNİN GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU

GÖREV YERİ DAĞILIMI PUAN SIRALAMASINA VE TERCİHE GÖRE YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımı yapılan 50 itfaiye personelinin görev yerleri belli oldu. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan görev dağılımında Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta da 4 kişi görevlendirildi. Görev dağılımı puan sıralaması ve personelin tercihine göre yapıldı. 15 Ocak’ta göreve başlayacak olan personel, bir dizi yeterlilik eğitimi de alacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce alım için sınavlarını gerçekleştirdiği 50 itfaiye personelinin görev yerleri belli oldu. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan görev dağılımında, puan sıralamasına göre en yüksekten en düşüğe doğru adaylar; Merkez, Tarsus, Anamur ve Mut ilçeleri arasından seçim yaptı. 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu 40 kişi, lise mezunu 10 kişinin görevlendirilmesi yapıldı. Adaylar 15 Ocak’ta çalışmaya başlayacak. İşe alınmalarıyla bir yıllık aday memurluk süreci başlayacak olan adaylar bir dizi eğitimden geçecek.

Personel eksiğine göre dağılım yapıldı

Dağılım, İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından personel eksiğinin olduğu noktalara göre ve puan sıralaması en yüksekten düşüğe doğru yapıldı. En yüksek puan alan personelden başlayarak nerede görev yapmak istediği soruldu ve yerleştirme yapıldı. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan bu yerleştirmeye göre Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta da 4 kişi görevlendirildi.

“İtfaiye, çok kutsal bir meslek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, kazananları tebrik ederek, “İtfaiye; bana göre çok kutsal bir meslek. Can ve mal kurtaracaksınız. İşinizi çok çok iyi bilirseniz, önce kendi güvenliğinizi sağlarsınız. Çünkü çok tehlikeli bir görev yapacaksınız. O yüzden burada eğitimlere çok hassasiyetle bakmanız gerekiyor” dedi.

“En iyilerini almak istedik. Sizler en iyilerisiniz”

Mülakat olmadan tüm aşamaları şeffaf bir sınav yaptıklarına değinen Tok, “Bizim sınavın zor olduğunu söylüyorlar. Biz en iyilerini almak istedik. Sizler en iyilerisiniz ve şu anda buradasınız, karşımızdasınız. İnşallah göreve başladığınız zaman da aynı başarıyı devam ettireceksiniz” diye konuştu.

“Bize çok ciddi güç katacaksınız”

Tok, kazanan adaylara eğitimler vereceklerini de belirterek, şunları söyledi:

“Siz iyi eğitim alırsanız başarırsınız. Biz sizlere güveniyoruz. Yaptığımız sınav o yüzden zorluydu. Size de güveniyoruz ve sizlerin göreve geldikten sonra aynı başarıyı göstereceğinizden eminiz. Geçen sene 100 kişiyi aldık. Biz hepsinden memnunuz. Şu anda onlar bizim yüz akımız. Sizler de geldiniz. Bize çok ciddi güç katacaksınız. Bu gücün ardından ben inanıyorum ki 1 sene sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Türkiye’nin en iyi daire başkanlığı olacak. Bu sizlerin sayesinde olacak.”

“Çok iyi bir dereceyle tek kadın olarak girmeye hak kazandım”

Kadın adaylar arasından tek kazanan olan Eda Avşar, “Çok mutluyum. Çok emek sarf ettim. Buranın kondisyonu çok zordu. ‘Kazanamaz’ demişlerdi ama ben pes etmedim. Sporlarıma her gün devam ettim. Kas kütlemi arttırdım. Her gün 68’ler Ormanı’nda koştum. Hiç pes etmedim ve çok iyi bir dereceyle tek kadın olarak 50 kişinin içinde girmeye hak kazandım. Hayalimdi. Burada 100 kişilik ilk alımda elenmiştim. 5 saniyeyle kaçırdım. Çok üzüldüm. Hayalimden vazgeçmedim, başardım” dedi.

“5 yıl boyunca hep mülakatlarda elendim”

Sınavın mülakatsız olmasının kendisini çok sevindirdiğini belirten Aşar, “Mülakatsız alım olduğu için ve şeffaflığından dolayı çok teşekkür ederim. 5 yıl boyunca ben hep mülakatlarda elenmiştim. Hep mücadelemi devam ettirdim. Emeğimin hakkıyla buraya geldiğim için çok teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Vahap Beye çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Mülakat olmaması benim için çok önemliydi”

Sınava Mersin’den katılan ve kazanan Kamil Yıldırım Can, “Öncelikle çok heyecanlıyım çünkü zaten ambulans çıkışlıyım, ambulansta da çalıştım. İtfaiye olarak, memur olarak atanmam benim için gerçekten çok iyi oldu. Hem ailem hem benim için Mersin’de olmak benim için çok ayrıcalıklı” diye belirtti.

Daha önce yapılan 100 kişilik alımda da sınava girdiğini ancak parkurda çok zorlandığı için kazanamadığını söyleyen Can, “Her gün Mersin sahilde koştum, özel antrenmanlar yaptım. Parkurda da 3 dakika 10 saniye yaptım. Mülakat olmaması özellikle benim açımdan çok önemliydi. Çünkü ben daha önce iki, üç kere memurluğa girdim. Hepsinde de mülakatta elendim. Kendi bölümümden de atanamamıştım. Bu yüzden öncelikle belediye başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Olması gereken de buydu zaten” dedi.

“Şeffaf alımı burada bizzat yaşayarak öğrendim”

İlk ve Acil Yardım Mezunu Mehmet Çeltik, Adana’dan katılan adaylardandı. İlk yapılan 100 kişilik alımda da başvuru yaptığını ancak uygulamalı sınavda çok zorlandığı için başarısız olduğunu söyleyen Çeltik, “İkinci alıma da geldim. Üç gün boyunca çalıştım ve başarılı oldum. Zorlu bir süreçti. Ekip çok iyi. Burada üç gün önceden gelip çalışmak çok iyi bir şey. Herkes bu fırsatı vermiyor” diye konuştu.

Daha önce mülakat yapılan alımlara da başvurduğunu kaydeden Çeltik, Mersin Büyükşehir’de gerçekleşen alımın en şeffaf alım olduğunu belirterek, “Şeffaf bir alım oldu. Herkes bunu söylüyordu. Aslında önceki alımlara baktığımda ‘şeffaf’ kelimesini görünce hep sorguluyordum. Buraya geldim. Bizzat yaşayarak öğrendim. Herkes hakkını aldı. Başarılı oldum sonunda mutluyum, huzurluyum” ifadelerine yer verdi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.